KernTalenten

Partner voor HR uitdagingen

Wat zijn KernTalenten?


KernTalenten weerspiegelen je aard, je potentieel én je intrinsieke motivatie om kennis en competenties te willen verwerven én om jouw klassieke aanleg, persoonlijkheid en talenten te ontwikkelen. KernTalenten zijn je natuurlijke aanleg, je set van sterke en minder sterke eigenschappen. Ze bepalen meteen ook de mogelijkheden waarover je beschikt: je originele potentieel, je aangeboren sterktes en zwaktes. Samen vormen ze de blauwdruk van je persoonlijkheid, nog onder de laag van klassieke talenten, aanleg, competenties en vaardigheden.


Externe factoren zoals opvoeding, milieu, gebeurtenissen in het leven en kansen die je krijgt, beïnvloeden de ontwikkeling van je persoonlijkheid. Maar je echte kern, "de aard van het beestje", verandert nooit wezenlijk.


Deze 'blauwdruk' is dus zeker niet beperkend of determinerend, maar geeft toch wel de grenzen van je mogelijkheden aan. Ze zijn dan ook het fundament waarop klassieke talenten & competenties verder ontwikkeld kunnen worden.


Hoe worden KernTalenten bepaald?


Je ontdekt ze via een eenvoudige vragenlijst. De vragenlijst brengt je terug naar je kindertijd (4-12 jaar). Je favoriete speelgoed en de spelletjes die je als kind het liefst deed, zeggen alles over je KernTalenten.


Een kind wordt niet creatief door met Lego te spelen maar speelt graag met Lego omdat het al creatief is. 'Spelen met Lego' spreekt zijn aard, potentieel en intrinsieke motivatie aan om functionele dingen te creëren. Dit inzicht, dat kinderen hun persoonlijkheid veruiterlijken in de keuze van hun speelgoed, activiteiten en sport, bleek de sleutel die geleid heeft tot onze eenvoudige maar ook revolutionaire methode.


Het inzicht in je KernTalenten en drijfveren helpt je om de juiste keuzes te maken op belangrijke momenten in je leven en je loopbaan.

Beproefde methode


Danielle Krekels ontdekte de methode meer dan twintig jaar geleden bij het zoeken, screenen en selecteren van ingenieurs. Ingenieurs bleken een verrassend vergelijkbare speelvoorkeur te hebben in hun kindertijd. Deze vaststelling was de aanleiding voor verder onderzoek. Danielle Krekels ondervond dat je favoriete kinderspelletjes alles zeggen over je dieperliggende, natuurlijke talenten. Ze ontdekte 23 KernTalenten, met elk hun eigen specifieke componenten.


Na meer dan 10.000 diepte-interviews is de KernTalentenmethode stevig empirisch uitgebouwd en verfijnd en wordt ze nu aan de KUL theoretisch wetenschappelijk onderbouwd. Meer info en achtergrond over KernTalenten: www.coretalents.be

Wil je graag je KernTalenten kennen?


Zit je op een kruispunt in je carrière? Moet je binnenkort belangrijke keuzes maken? Ben je op zoek naar je eerste job?

Kies dan voor een loopbaanbegeleiding met een KernTalentenanalyse !


ir. Serafien Dhondt is een ervaren KernTalentenAnalist : ze deed reeds meer dan 1000 KernTalentenAnalyses  voor mensen  uit diverse sectoren.


Loopbaanbegeleiding met KernTalentenanalyse is mogelijk via de VDAB loopbaancheques, in samenwerking met Solut
ir. Serafien Dhondt         Seracon BVBA        0477/372931     info@seracon.be